Contact Us

Bel ons

+31 (0)40 - 304 1519

Vrijstaande stormvaste overkapping in Marathon Florida (USA)

apr 20, 2022

Een functionele en stijlvolle schaduwplek aan het water op een schiereiland in Marathon Keys, Florida (USA)

Dankzij de vrijgevigheid van gemeenschapsdonoren en een overeenkomst met de stad Marathon, heeft het Middle Keys Sailing-programma het gemaakt in de schaduw … letterlijk.

Bezoekers van de 33rd Street-boothelling in Marathon zullen onmiddellijk een upgrade opmerken naar het schiereiland aan de golfzijde van de straat, mogelijk gemaakt door de matrozen en hun supporters. Eens een grotendeels verwaarloosde doorn in het oog, is het punt opnieuw aangelegd en overdekt met een enorme vrijstaande Texstyleroofs overkapping structuur die rust biedt tegen de meedogenloze zomerzon. Een prachtige schaduwplek zodat bezoekers comfortabel van het uitzicht kunnen genieten.

Sinds de oprichting in 2013 wordt Middle Keys Sailing grotendeels gefinancierd door de Marathon Yacht Club Educational Foundation, een non-profitorganisatie die ook beurzen verstrekt aan middelbare scholieren die een loopbaan nastreven in maritieme industrieën. De programmering, voornamelijk gericht op het onderwijzen van de zeilsport aan kinderen van 7-15 jaar, was afhankelijk van de vrijgevigheid van de naastgelegen Marathon Yacht Club voor het gebruik van het terras als thuisbasis voor hun lessen. Maar nadat ze zagen dat de toplocatie op dat moment grotendeels ongebruikt bleef, benaderde het programma de toenmalige stadsmanager Chuck Lindsey met plannen om het gebied opnieuw in te richten, wat uiteindelijk leidde tot een lange termijn huurovereenkomst van de stad.

“Wat we echt nodig hadden, was een plek met een briesje waar we echt kunnen zien wat er aan de hand is en de boten kunnen optuigen”, zegt Betsy Lefler, voorzitter van de Marathon Yacht Club Educational Foundations. Door de vrijgevigheid van donateurs, waaronder de Community Foundation of the Florida Keys, het U.S. Sailing and Power Squadron, de Marathon Yacht Club en Crane Point, samen met een flinke korting van schaduwontwerpers Texstyleroofs, haalde de groep het bedrag op dat nodig was om de structuur op te zetten.

Onze terrasoverkappingen van zeildoek op maat zijn toepasbaar voor oppervlaktes tot circa 120 vierkante meter.
De vele mogelijkheden als een vrijstaande carport of vast aan huis komen wij bij u thuis presenteren aan de hand van een 3D-studie.

Wij maken vrijblijvend een 3D studie op maat voor uw overkapping van zeildoek

Voor meer informatie en vrijblijvend advies, vraag een 3D ontwerp voor een zeiloverkapping aan.

Een vergunningsvrije design zeil overkapping

Onze Texstyleroofs zeil overkapping zorgt niet alleen voor sfeer, maar tevens voor comfort en beschutting. Wij bieden zeildoek oplossingen voor uw terras, carport, loungeplek of horeca gelegenheid.

Een Texstyleroofs membraan overkapping is een lichtgewicht zeil overkapping.Een Texstyleroof is nooit vlak maar altijd dubbel gekromd in tegenstelling tot de meeste andere overkappingsvormen en schaduwoplossingen. Door middel van geëngineerde geometrische vormen in het membraan (of zeildoek) zijn onze overkapping optimaal gebalanceerd in de krachtendistributie. Hierdoor ontstaat een homogene voorspanning in het textiel die zorgt voor een aerodynamische werking. Op basis van deze techniek ontstaat de sterkste stormvaste lichtgewicht overkapping ter wereld. Ieder ontwerp is volledig op maat en hierdoor zijn al onze projecten uniek en volledig ontworpen op basis van de functionele behoeften van ieder project.

Inmiddels heeft Texstyleroofs al meer dan 2000 projecten wereldwijd gerealiseerd en staan onze oplossingen zelfs in Florida , de nummer 1 ‘orkaan-staat’ van Amerika .

De vele mogelijkheden als een vrijstaande carport of vast aan huis komen wij bij u thuis presenteren aan de hand van een 3D-studie.