Contact Us

Bel ons

+31 (0)40 - 304 1519

Stormvaste membraan architectuur als carport in Muiden

okt 26, 2022

Texstyleroofs: stormvast door high-end engineering

Bij alle membranen die Texstyleroofs ontwerpt, maakt en oplevert wordt naast de druk van de belasting die een lichtgewicht membraan moet kunnen doorstaan, ook de winddruk in een bepaalde regio of gebied berekend met behulp van hoogwaardige software die door Texstyleroofs zelf is ontwikkeld in nauwe samenwerking met professoren van de universiteit van Krems (Oostenrijk), de bakermat van de studie lightweight structures.

Het doel van lightweight membrane structures, oftewel lichtgewicht membraan overkappingen, is om maximaal om te kunnen gaan met druk en belastbaarheid zonder daarbij aan de doelstelling van lichtgewicht en duurzaamheid voorbij te gaan. Gebaseerd op deze lichtgewicht constructies zijn de Texstyleroofs lichtgewicht overkappingen en de daarbij toegepaste pre-tension (voorspanning) gevalideerd voor Nederlandse standaarden.

Onze terrasoverkappingen van zeildoek op maat zijn toepasbaar voor oppervlaktes tot circa 120 vierkante meter.
De vele mogelijkheden als een vrijstaande carport of vast aan huis komen wij bij u thuis presenteren aan de hand van een 3D-studie.

Wij maken vrijblijvend een 3D studie op maat voor uw overkapping van zeildoek

Voor meer informatie en vrijblijvend advies, vraag een 3D ontwerp voor een zeiloverkapping aan.

Een vergunningsvrije design zeil overkapping

Onze Texstyleroofs zeil overkapping zorgt niet alleen voor sfeer, maar tevens voor comfort en beschutting. Wij bieden zeildoek oplossingen voor uw terras, carport, loungeplek of horeca gelegenheid.

Een Texstyleroofs membraan overkapping is een lichtgewicht zeil overkapping.Een Texstyleroof is nooit vlak maar altijd dubbel gekromd in tegenstelling tot de meeste andere overkappingsvormen en schaduwoplossingen. Door middel van geëngineerde geometrische vormen in het membraan (of zeildoek) zijn onze overkapping optimaal gebalanceerd in de krachtendistributie. Hierdoor ontstaat een homogene voorspanning in het textiel die zorgt voor een aerodynamische werking. Op basis van deze techniek ontstaat de sterkste stormvaste lichtgewicht overkapping ter wereld. Ieder ontwerp is volledig op maat en hierdoor zijn al onze projecten uniek en volledig ontworpen op basis van de functionele behoeften van ieder project.

Inmiddels heeft Texstyleroofs al meer dan 2000 projecten wereldwijd gerealiseerd en staan onze oplossingen zelfs in Florida , de nummer 1 ‘orkaan-staat’ van Amerika .

De vele mogelijkheden als een vrijstaande carport of vast aan huis komen wij bij u thuis presenteren aan de hand van een 3D-studie.