Contact Us

Bel ons

+31 (0)40 - 304 1519

Slate heather stormvaste terrasoverkapping Schoten

jul 5, 2022

Een functionele en stijlvolle en tevens stormvaste membraan terrasoverkapping met de eigenschappen van een dak

Texstyleroofs overkappingen moet u vooral niet verwarren met de schaduwdoeken die verkrijgbaar zijn bij bouwmarkten en doe-het-zelf zaken. Onze overkappingsoplossingen zijn vele malen sterker dan de doeken die u overal voor een klein prijsje kunt kopen en zelf moet bevestigen. De overkappingen die wij realiseren worden helemaal op maat ontworpen en geëngineerd. Bij Texstyleroofs spreken we dan ook niet van zonnezeilen, schaduwdoeken of zonnedoeken. Nee, wij bezigen de term lichtgewicht membraan overkappingen, omdat bij onze overkappingen gebruik wordt gemaakt van membraantechnologie.

Texstyleroofs: lichtgewicht en toch oersterk

De grondlegger van de membraantechnologie is de Duitse architect Frei Otto. Hem is postuum in 2015 ’s werelds belangrijkste architectuurprijs toegekend vanwege zijn pionierswerk met lichtgewicht tentconstructies. De tentdaken voor het Olympisch park in München zijn misschien wel het bekendste werk van de architect. Frei Otto werkte om verschillende redenen met lichte tentconstructies. Deels vanwege economische en ecologische voordelen. Hij hechtte waarde aan efficient en verantwoordelijk gebruik van materiaal en was van mening dat architectuur een minimale impact op de omgeving moest hebben. Maurice van Herk, oprichter en CEO van Texstyleroofs volgt aan de Universiteit van Krems, Oostenrijk, zelf de studie membraantechnologie. Hij krijgt daarbij les van een van de leerlingen van Frei Otto. Maurice heeft de technologie van Otto in samenwerking met een aantal professoren en engineers eigenhandig vertaald naar lichtgewicht membraanconstructies voor de particuliere en klein zakelijke markt. 

Texstyleroofs-Schoten-terrasoverkapping-Slate-heather-waterdicht
De vele mogelijkheden als een vrijstaande carport of vast aan huis komen wij bij u thuis presenteren aan de hand van een 3D-studie.

Wij maken vrijblijvend een 3D studie op maat voor uw overkapping van zeildoek

Voor meer informatie en vrijblijvend advies, vraag een 3D ontwerp voor een zeiloverkapping aan.

Een vergunningsvrije design zeil overkapping

Onze Texstyleroofs zeil overkapping zorgt niet alleen voor sfeer, maar tevens voor comfort en beschutting. Wij bieden zeildoek oplossingen voor uw terras, carport, loungeplek of horeca gelegenheid.

Een Texstyleroofs membraan overkapping is een lichtgewicht zeil overkapping.Een Texstyleroof is nooit vlak maar altijd dubbel gekromd in tegenstelling tot de meeste andere overkappingsvormen en schaduwoplossingen. Door middel van geëngineerde geometrische vormen in het membraan (of zeildoek) zijn onze overkapping optimaal gebalanceerd in de krachtendistributie. Hierdoor ontstaat een homogene voorspanning in het textiel die zorgt voor een aerodynamische werking. Op basis van deze techniek ontstaat de sterkste stormvaste lichtgewicht overkapping ter wereld. Ieder ontwerp is volledig op maat en hierdoor zijn al onze projecten uniek en volledig ontworpen op basis van de functionele behoeften van ieder project.

Inmiddels heeft Texstyleroofs al meer dan 2000 projecten wereldwijd gerealiseerd en staan onze oplossingen zelfs in Florida , de nummer 1 ‘orkaan-staat’ van Amerika .

De vele mogelijkheden als een vrijstaande carport of vast aan huis komen wij bij u thuis presenteren aan de hand van een 3D-studie.