Contact Us

Bel ons

+31 (0)40 - 304 1519

Oost west ….

Bovenstaande gezegde wordt al snel afgemaakt met de woorden ‘thuis best’.

Maak een afspraakBekijk onze portfolio

In ons geval zou ik het bekende gezegde echter liever met de woorden ‘tuin of terras best’ aanvullen. Waarom? Omdat in deze bijzondere tijden ons ‘thuis’, inclusief onze tuin, een belangrijke plaats inneemt. Afgelopen periode hebben bouwmarkten en tuincentra topomzetten gedraaid. Nu we gedwongen werden om meer thuis te blijven, hebben we blijkbaar de neiging om onze huizen en tuinen extra gezellig te maken. Omdat het ook nog erg onzeker is of we wel naar het buitenland op vakantie kunnen en mogen, proberen velen van ons, ons thuis ’vakantieproof’ te maken. Dat kan door je huis te voorzien van een nieuwe inrichting, maar ook door je tuin en terras aan te pakken. Een van de manieren om van je tuin en/of terras een comfortabele plek om te verblijven te maken, is door het plaatsen van een overkapping.

Zeiloverkapping bij strandtent - Texstyleroofs

Multifunctionele 4 seizoenen textiele overkapping van zeildoek

Een overkapping zorgt voor een schaduwplek in de zon, maar ook voor een beschutte plek op dagen waarop de zon wat minder schijnt. Voorzien van een open haard of een buitenkeuken wordt een overkapping met recht een verlenging van je woning. Een plek om te genieten van de buitenlucht, een plek om te relaxen en energie op te doen. Gezellig borrelen en barbecueën met vrienden en familie in de zomer en tegenwoordig ook in de winter. Een winter barbecue is immers niks ongewoons of ongebruikelijks meer. De barbecue naar buiten, het open haardje aan of een vuurkorf erbij en genieten maar. Uiteraard kun je kiezen voor een vaste overkapping van hout of staal, maar om extra flexibel te zijn gedurende het hele jaar rond, zou je ook kunnen kiezen voor een textiele overkapping van zeildoek. Er kleven meer voordelen aan een dergelijke overkapping dan alleen het feit dat deze in het najaar of de winter wanneer de dagen korte worden, eenvoudig kan worden gedemonteerd en opgeborgen. Een overkapping van zeildoek zoals wij deze bij Texstyleroofs maken, kan namelijk helemaal worden afgestemd op uw specifieke situatie en uw behoeften.

“Niks standaard, maar exclusief en uniek!. ”

Unieke afstemming op situatie en locatie met een Texstyleroofs overkapping

De overkappingen van zeildoek die wij maken, worden geheel in overleg met u ontworpen en geproduceerd. Of u nu een tuin op het oosten, westen, noorden of zuiden heeft, voor elke tuin op elke locatie ontwerpen wij de best passende overkappingsoplossing. Met behulp van de locatie coördinaten van de plek waar u een overkapping wenst en onze specifieke software bepalen wij, samen met u, welk design het beste zou passen in uw tuin of over uw terras. Het ontwerp van een Texstyleroofs met de karakteristieke vorm die altijd uit 2 hoge en 2 lage punten bestaat, kan namelijk zo gevormd worden dat deze altijd voldoet aan de eisen die u stelt aan uw overkapping. We houden rekening met het zonne- en schaduwpatroon in uw tuin en met de overheersende windrichtingen. Daarnaast kunnen gewenste zichtlijnen en privacy eisen worden ingepast in het ontwerp. Terwijl u met een vaste overkapping slechts met enkele feiten rekening kunt houden, zit u uiteindelijk toch vast aan een vaste vorm. Een overkapping met hout of staal is immers een standaardontwerp dat bestaat uit 4 palen en een vlak dak. Uiteraard wordt u hierdoor beperkt in de tegemoetkoming in de eisen die u heeft, die vaak uit meer bestaat dan alleen het creëren van schaduw. Een Texstyleroofs overkapping is derhalve naast een functionele oplossing ook altijd een unieke en de best passende oplossing voor uw specifieke situatie en locatie.

De luxe design overkapping van zeildoek voor uw terras

Een sterke en duurzame oplossing met een Texstyleroofs overkapping

De vorm die een Texstyleroofs heeft, is niet zozeer ontstaan uit esthetische overwegingen omdat het er zo mooi, stylish en minimalistisch uitziet, maar vooral ook omdat deze het meest functioneel is om te komen tot de beste en sterkste overkappingsoplossing. Juist door haar vormgeving met 2 hoge en lage punten ontstaat een oersterke constructie. Een constructie waarbij de krachten van de wind wordt gebroken doordat deze geen kans krijg om vat te krijgen onder de overkapping van zeildoek. Bij een eenvoudig rechthoekig of driehoekig schaduwdoek dat kan worden gekocht bij een tuincentrum of bouwmarkt, zie je nogal eens dat deze gaan klapperen, flapperen en uiteindelijk gaan scheuren bij een stevig windje. Onze textiele overkappingen gaan niet klapperen in de wind, maar gaan deinen. Net zoals de vleugels van een vliegtuig. Tel daarbij op de kwalitatief hoogwaardige materialen die we gebruiken, die voortkomen uit de zeilracerij, en we kunnen u verzekeren van het feit dat onze overkappingen niet gauw zullen gaan scheuren. Diverse van onze overkappingen staan geplaatst bij strandpaviljoens en recreatiewoningen aan de kust. Zoals u weet, waait het aan de kust altijd net wat steviger dan in het binnenland. Onze overkappingen zijn bestand om te blijven hangen tot minimaal windkracht 10. Slechts bij uitschieters in windsnelheid van windkracht 12 of hoger adviseren wij om een Texstyleroofs overkapping uit voorzorg te verwijderen. Overigens kan dat verwijderen, net zoals het later weer hijsen, eenvoudig, snel en zonder al teveel moeite gebeuren.

“Home is where you are hugged ”

Een Texstyleroofs biedt beschutting en een warme omarming!

Het vakantiegevoel onder een terrasoverkapping van Texstyleroofs
Waterdichte zonnezeil terrasoverkapping van Texstyleroofs
Waterdichte zonnezeil terrasoverkapping van Texstyleroofs

Mocht u na het lezen van bovenstaande ook zin hebben in het voorjaar en heeft u zich voorgenomen meer te gaan genieten van het buitenleven? Druk dan op de knop voor het maken van een “corona-vrije” afspraak. Normaliter komen we graag naar u toe om u op locatie uitgebreid te informeren over onze overkappingsoplossingen, maar in deze huidige situatie zullen wij zonder technische kennis van uw kant, op afstand (online) onze oplossingen toelichten. Druk op de knop voor het maken van een corona-vrije afspraak. Uiteraard kunt u ons ook benaderen voor andere vragen of bestellingen. U kunt ons immer bereiken op het telefoonnummer: +31 (0)40 – 304 1519.