Contact Us

Bel ons

+31 (0)40 - 304 1519

Ook in de herfst en winter genieten van het buitenleven met een all-season overkapping van textiel

Wie denkt dat men alleen in het voorjaar en de zomer plezier heeft van een overkapping van zeildoek of schaduwdoek heeft het mis. Ook in andere jaargetijden is het prima vertoeven op het terras of in je tuin met een textiele overkappingsoplossing. Met een overkapping van textiel zoals Texstyleroofs deze aanbiedt, wordt In de zomer een teveel aan zon en de hitte tegengehouden, terwijl deze in de herfst en zelfs in de winter zorgt voor beschutting en het vasthouden van de warmte eronder. Dat betekent dus het hele jaar rond, alle seizoenen, genieten van uw tuin, terras en het buitenleven.

Maak een afspraakBekijk onze portfolio

Als het einde van de zomer nadert en de temperaturen overdag nog wel aangenaam en soms zelfs nog heet te noemen zijn, daalt in de avonden echter de temperatuur toch al snel een paar graden. Worden de dagen weer korter en de avonden langer, dan komen we rond deze periode in het jaar in de fase dat we eigenlijk nog geen afscheid willen nemen van de gezelligheid op ons terras in de avond. Zon, terras en borrelen roept bij ieder van ons een gevoel van vrijheid en vakantie op. Een gevoel dat we zo lang mogelijk vast willen houden. Heerlijk na het werk nog een drankje doen buiten in de tuin, al dan niet met een trui of vestje om onze schouders. Zonder overkapping wordt het al snel frisjes buiten, zodra de zon onder is.

Met een overkapping die de warmte van de zon van overdag nog even vasthoudt in de avond, kan nog wat langer worden genoten van de frisse buitenlucht en kunt u nog steeds genieten van de sterrenhemel en elkaar. Hieronder een aantal tips om zo lang mogelijk te blijven genieten van het buitenleven, ook al is het bijna herfst.

De luxe design overkapping van zeildoek voor uw terras

Sfeer creëren onder uw overkapping van textiel in herfst en winter

Wanneer u het te koud vindt worden om buiten te zitten, zijn er voldoende mogelijkheden om buiten  toch warmte, gezelligheid en sfeer te creëren en daarmee een plaats om te blijven genieten van het buitenleven. Naast het plaatsen van een overkapping, kunt u daarbij denken aan het neerleggen van wat heerlijke warme plaids of fleecedekens, waarin u zich ’s avonds heerlijk kunt wikkelen. U kunt uiteraard ook een vuurkorf plaatsen of een terrasverwarmer. Met een stijlvolle open haard, houtkachel of elektrische kachel blijft de temperatuur aangenaam en kunt u net zo lang buiten zitten als u wilt.

Of u nu gaat voor een meer landelijke sfeer met rieten tuinstoelen, een houten schommelstoel voorzien van schapenvachten of u bent fan van een strak tuinset, breng sfeerverlichting aan, steek wat kaarsjes aan en het zitten onder uw overkapping wordt een klein feestje, ook in de herfst en de winter.

Verlichting voor meer sfeer onder uw textiele overkapping in alle seizoenen

Een sfeerhaard kan uw terras voorzien van licht, maar ook kaarsjes en hanglampjes geven een knusse sfeer. Of kies voor lampionnen, fakkels of lantaarns. Uiteraard wel op veilige afstand van het textiele doek. Het zeildoek van Texstyleroofs is dan wel vervaardigd van brandwerend en brandvertragend textiel; langdurige hitte vlakbij het zeildoek is natuurlijk nooit aan te raden in verband met brandgevaar.

Houdt u van lezen onder de overkapping als de zon al is ondergegaan, zorg dan in ieder geval voor 1 goede lichtbron, zodat u ook in het donker kunt genieten van uw favoriete boek of tijdschrift.

Inrichting en aankleding van een overkapping van textiel

Qua tuinmeubelen is er uiteraard een enorme keuze. Men kan kiezen voor een loungeplek, met banken en kussens of heerlijke hangstoelen. Maar het is ook mogelijk om het terras inclusief overkapping overdag en in de avonden te gebruiken als werkplek of eetplek. Plaats een grote tafel met goede stoelen en u bent klaar. Stem de producten af op de functie, kwaliteit, functionaliteit en de stijl die u wenst. Voor een extra huiselijk gevoel kan zelfs worden overwegen om een buitenkleed of vloerplaid neer te leggen en eventueel wat kunstwerken op te hangen.

Maak het gezellig en behaaglijk onder uw overkapping en geniet zo lang u wilt van uw tuin en de buitenlucht, ook wanneer het wat kouder wordt.

Design overkapping van zeil doek als zonnezeil systeem op dakterras - Texstyleroofs
Design overkapping van zeil doek als zonnezeil systeem op dakterras - Texstyleroofs
Design overkapping van zeil doek als zonnezeil systeem op dakterras - Texstyleroofs

Keuze voor een overkapping; vast of semipermanent en flexibel?

U wilt graag het hele jaar door van uw tuin genieten en zoveel mogelijk buiten kunnen zitten. Met een veranda of overkapping is de kans dat men buiten gaat zitten, ook als het zachtjes regent of wat kouder is, groter dan wanneer u geen overkapping of veranda in de tuin heeft. Bij het overwegen van een overkapping zijn er veel mogelijkheden om uit te kiezen. U kunt kiezen voor een vaste permanente overkapping van hout of staal met open zijkanten of dichte zijkanten of een semipermanente oplossing van textiel of zeildoek. Een ding staat echter vast, een overkapping is altijd voorzien van een dak. Bij een vaste overkapping heeft u de keuze uit een vast dak van hout of staal, een plat dak of een dak met een nok . Bij een flexibele en semipermanente overkappingsoplossing kiest u voor een dak van zeildoek, ook wel zonnedoek of schaduwdoek genoemd.

Terwijl u bij een vaste overkapping vast zit aan de plek waar u deze overkapping plaatst, (tussendoor verplaatsen of tijdelijk afbreken is immers niet mogelijk en wenselijk) bent u bij een semipermanente overkappingsoplossing van zeildoek veel flexibeler in gebruik. U kunt bij een semipermanente oplossing er, zoals de naam al aangeeft, immers voor kiezen om de textiele overkapping in de herfst of winter neer te halen en op te bergen. Dat hoeft uiteraard niet. Zoals in deze blog beschreven, kan een overkapping, ook eentje van textiel, gerust het hele jaar door buiten blijven hangen. Voorzien van kussens, plaids en eventueel een warmtebron kan ook onder een membraanoverkapping een knusse plek worden gecreëerd waarbij ook in de herfst en winter kan worden genoten van tuin en buitenleven.

De luxe design overkapping van zeildoek voor uw terras
De luxe design overkapping van zeildoek voor uw terras

Een Texstyleroofs overkapping van textiel: op maat gemaakt en altijd passend bij uw tuin en woonomgeving

Een Texstyleroofs overkapping valt in de categorie semipermanente overkappingen van zeildoek, schaduwdoek of zonnedoek. Onze doeken zijn eenvoudig zelf te hijsen en te strijken, UV-werend en waterdicht. Bovendien worden onze doeken custom-made ontworpen en designed, zodat ze altijd in elke tuin en bij elke architectuur passen of u nu een landelijke stijl voor staat of juist een strakke minimalistische.

Door haar vormen, die u als het ware omarmen, heeft een Texstyleroofs verder nog maar weinig nodig om een sfeervolle en all-season zitplaats in uw tuin te zijn. Dus laat die herfst nu maar komen!

Enthousiast geworden?

U bent na het lezen van deze blog enthousiast geworden en u heeft ook interesse in een Texstyleroofs all-season overkappingsoplossing, geheel op maat ontworpen en daarmee altijd passend bij uw tuin- en woonomgeving? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Dat kunt u doen door het contactformulier op onze website in te vullen en op te sturen of door direct telefonisch contact met ons op te nemen. Onze specialisten staan u graag te worden en beantwoorden met plezier alle vragen die u heeft.