Contact Us

Bel ons

+31 (0)40 - 304 1519

Life is better at the beach

Een Texstyleroofs overkapping wordt geheel op maat ontworpen, aan de hand van de eisen en wensen die u als strandtent- of beach club eigenaar heeft.

Maak een afspraakBekijk onze portfolio

Een dagje strand, is voor velen vaak een dagje uit en kan niet worden afgesloten zonder een bezoekje te brengen aan een van de gezellige strandtenten of beach clubs aan zee. Heerlijk onderuit gezakt op het terras genieten van een hapje en verfrissend drankje, gezellig borrelen of een hapje eten met familie of vrienden en daarbij de zon in de zee zien zakken. Genieten met een hoofdletter G.

Zeiloverkapping bij strandtent - Texstyleroofs
Design overkapping van zeildoek op strand - Texstyleroofs

Overkappingen aan zee

De zomer is in aantocht en daarbij ook een aanzienlijke kans op mooi weer met veel zon. Horeca gelegenheden aan zee moeten het vooral hebben van de mogelijkheden die een terras hen biedt. Bij mooi en zonnig weer willen de gasten het liefst buiten zitten. Genieten van het zonnetje en kijkend naar de mensen die langs het strand of de boulevard voorbij komen flaneren. Een comfortabel terras is voor een strandpaviljoen of beach club dus essentieel! Omdat niet iedereen bij heel zonnig en warm weer in de volle zon wil blijven zitten, moeten er ook voldoende schaduwplekken zijn op het terras.

Schaduw kan worden gecreëerd met behulp van parasols, een vaste overkapping van hout of staal of met behulp van schaduw- of zonnedoeken. Omdat het aan zee natuurlijk ook flink onstuimig kan zijn met veel wind, moet een overkapping aan zee aan nogal wat voorwaarden voldoen. De weersinvloeden aan zee zijn immers vaak extremer dan in het binnenland.

“Omdat het aan zee natuurlijk ook flink onstuimig kan zijn met veel wind, moet een overkapping aan zee aan nogal wat voorwaarden voldoen. ”

Voorwaarden voor een overkapping aan zee

Een overkapping aan zee moet:

  1. Wind- en stormvast zijn
  2. Voorzien zijn van een doek of zeil dat niet snel verweert of verbleekt
  3. Voorzien zijn van bevestigingsmaterialen die robuust en bestand zijn tegen extreme weersinvloeden aan zee

Texstyleroofs zonnedoek overkappingsoplossingen aan zee

Texstyleroofs heeft ruime ervaring met het plaatsen van overkappingen aan zee. Omdat veel beachclubs en strandtenten- en strandpaviljoens seizoensgebonden zijn en niet het hele jaar door opgebouwd staan, moet ook voor een overkappingsvorm worden gekeken naar een oplossing die flexibel is en die in het voorjaar en najaar eenvoudig kan worden opgezet, verwijderd en opgeborgen. De overkappingen van Texstyleroofs zijn semipermanent en toch oersterk en stormvast. Dit is niet alleen te danken aan de specifieke vormgeving van een Texstyleroofs (altijd 2 hoge en 2 lage punten), maar ook aan het gebruik van kwalitatief hoogwaardige materialen en gebruikte technieken. Zo vindt de vormgeving van de membranen (textiele zonnezeilen) van onze overkappingen hun oorsprong in de membraantechnologie. Deze technologie is vooral bekend van de grote industriele toepassingen in bijvoorbeeld overkappingen van grote (voetbal)stadions.

U kunt zich voorstellen dat de textiele overkappingen in deze projecten enorme krachten en spanningen moet kunnen weerstaan. De krachten van deze grote overkappingen worden met behulp van speciale, op membraantechnologie gestoelde software berekend. Dezelfde software wordt ook door Texstyleroofs gebruikt voor het ontwerp van onze membraan overkappingen voor de particuliere en klein zakelijke sector.

Naast UV werend, waterdicht, oersterk en stormvast zijn, is een ander groot voordeel van onze overkappingen dat ze geen zichtlijnen belemmeren, zoals bij bijvoorbeeld parasols wel altijd het geval is. Daarnaast heeft u geen gedoe meer met lompe parasolvoeten die in de weg staan of bij slecht weer en veel wind ingeklapt moeten blijven omdat ze anders wegwaaien.

De luxe design overkapping van zeildoek voor uw terras
De luxe design overkapping van zeildoek voor uw terras

Stormvast, oersterk en vergunningsvrij

De Texstyleroofs terrasoverkappingen verkrijgen aerodynamica door hun specifieke vormgeving. Deze aerodynamica zorgt ervoor dat de wind geen grip krijgt op de overkapping van zonnezeil. Waar bij harde tot zeer harde wind ‘normale’ zonnedoeken of schaduwdoeken zullen gaan klapperen en flapperen, gaat een Texstyleroofs slechts deinen. U kunt het vergelijken met het deinen van de vleugels van een vliegtuig. Deze zijn ook zo gevormd en bevestigd aan de romp dat deze meedeinen op de wind, zodat ze niet afbreken. Uit ervaring kunnen we zeggen dat onze Texstyleroofs overkappingen aan zee met gemak een windkracht 10 aan kunnen. Op Texel hebben we zelfs een Texstyleroofs overkapping geplaatst die een krachtige windkracht 12 zonder scheuren heeft doorstaan! Hierbij moeten we wel vermelden dat een keuze om onze zonnezeilen te laten hangen, veelal afhankelijk is van de windsnelheden van de windvlagen die worden verwacht. Uitschieters in windkracht boven windkracht 12 kunnen uiteraard, hoewel zeer zeldzaam, voorkomen en dan is het verstandig om toch te overwegen het doek neer te halen. Overigens is dat een karweitje van een cent.

Wilt u geen risico lopen? Dan haalt u snel en eenvoudig, zonder de inhuur van externe partijen, het doek naar beneden. Met behulp van een speciaal katrolsysteem kunt u met slechts de inbreng van uw eigen gewicht een doek strijken. Net zo gemakkelijk kunt u het zonnezeil ook weer eigenhandig hijsen en opspannen.

Omdat onze overkappingsoplossingen semipermanent en tot op de fundering verwijderbaar zijn, zijn ze veelal vergunningsvrij te plaatsen. Heeft u dus eenmaal voor een Texstyleroofs overkappingsoplossing gekozen, dan kan deze dus ook snel geplaatst worden.

3D ontworpen terrasoverkapping van zeildoek
Design overkapping van zeil doek als overkapping voor T Mobile - Texstyleroofs
Design overkapping van zeil doek als zonnezeil systeem op dakterras - Texstyleroofs

Texstyleroofs: altijd stijlvol en passend in de omgeving

Een Texstyleroofs overkapping wordt geheel op maat ontworpen, aan de hand van de eisen en wensen die u als strandtent- of beach club eigenaar heeft. Voor zowel het membraan (zonnedoek) als de masten heeft u een zeer ruime keuze in kleuren. Variërend van neutraal en onopvallend grijs of beige tot een opvallende gele of rode kleur.

U bepaalt zelf welke kleur het beste past bij de uitstraling van uw horecazaak.  Door haar minimalistische vormgeving past een Texstyleroofs zowel bij een strakke moderne horeca gelegenheid als bij een gelegenheid met een meer ‘beachy’ uitstraling.

“Ik adem zee en zilte lucht
met mijn voeten in het zand
staar ik naar de wereld
aan de overkant’

Texstyleroofs design overkapping zonnezeil
Zeiloverkapping op maat - Textile Roofs

Mocht u na het lezen van bovenstaande ook zin hebben in het voorjaar en heeft u zich voorgenomen meer te gaan genieten van het buitenleven? Druk dan op de knop voor het maken van een “corona-vrije” afspraak. Normaliter komen we graag naar u toe om u op locatie uitgebreid te informeren over onze overkappingsoplossingen, maar in deze huidige situatie zullen wij zonder technische kennis van uw kant, op afstand (online) onze oplossingen toelichten. Druk op de knop voor het maken van een corona-vrije afspraak. Uiteraard kunt u ons ook benaderen voor andere vragen of bestellingen. U kunt ons immer bereiken op het telefoonnummer: +31 (0)40 – 304 1519.