Contact Us

Bel ons

+31 (0)40 - 304 1519

Een waterdicht spanzeil als overkapping

Lichtgewicht, dubbel gekromd en voorgespannen voert zij in alle geledingen van haar oplossingen door en is basis voor iedere Texstyleroof.

Maak een afspraakBekijk onze portfolio

Waterdicht spanzeil

Een van de eisen waaraan een overkapping van spanzeil aan moet voldoen is uiteraard dat deze naast zonwerend, ook waterdicht is. In ons Nederlandse klimaat is immers niks zo vervelend dan de hele boel onder je terrasoverkapping op te moeten pakken en op te moeten ruimen bij een regenbuitje. Zeker wanneer de temperatuur goed is in de zomer en je weet dat na dit buitje de zon weer lekker gaat schijnen. De overkappingen van spanzeil die Texstyleroofs maakt zijn altijd waterdicht.

Een spanzeil nader bekeken

Wat bedoelt men eigenlijk met een spanzeil? Waar is het voor bedoeld en waar wordt het van gemaakt? De meeste mensen die zoeken op het woord ‘spanzeil’ zijn op zoek naar een overkappingsoplossing van zeil. Andere woorden die worden gebezigd met dezelfde betekenis en functie zijn naast spanzeil; zonnezeil, schaduwdoek, tentdoek of zonnedoek. Met al deze termen bedoelt men een overkapping te realiseren middels het opspannen van een doek  tussen een aantal masten of dat wordt bevestigd aan natuurlijke materialen, zoals bomen. Met als doel koel, droog en comfortabel en uit de wind te zitten in tuin of op terras. Spanzeil overkappingen kunnen ook worden gebruikt om een of meerdere auto’s te beschermen en hebben dan als doel om als carport te fungeren. Bij de overkappingsoplossingen van spanzeil van Texstyleroofs wordt voor het gebruikte zeil gebruik gemaakt van hoogwaardig UV-werend en waterdicht textiel materiaal. Textiel dat speciaal ontwikkeld is door en voor het Amerikaanse leger. Materiaal dat oersterk en tegelijkertijd lichtgewicht en duurzaam is.

Membraanoverkapping van spanzeil

Nu wordt de sterkte van een overkapping niet alleen gerealiseerd door gebruik te maken van sterke en duurzame materialen. De sterkte wordt medebepaald door de vormgeving van de overkapping. De specifieke vormgeving van een Texstyleroofs overkapping met altijd 2 hoge en 2 lage punten, vindt zijn oorsprong in de membraantechnologie. Deze technologie heeft zich ten doel gesteld om met behulp van een aerodynamische vormgeving en het gebruik van duurzame, maar lichte materialen de sterkste lichtgewicht overkappingen ter wereld te maken. U kent deze technologie wellicht vanuit de industriele tak waarbij deze technologie wordt gebruikt. Denk daarbij aan het voetbalstadion in München, waarvan het hele dak bestaat uit membranen van spanzeil. U kunt zich voorstellen dat zulke grote projecten extreme krachten moeten kunnen doorstaan. Men zit hierbij immers niet te wachten op gescheurde zeildoeken wanneer grote aantallen mensen eronder naar een voetbalwedstrijd aan het kijken zijn. Met behulp van ingewikkelde software worden de krachten die zulke overspanningen van spanzeil moeten kunnen dragen berekend. Dezelfde software als waar Texstyleroofs gebruikt van maakt voor de berekening van haar maatwerk membraanoverkappingen van spanzeil.

Spanzeil overkappingen van Texstyleroofs altijd uniek en op maat gemaakt

Texstyleroofs heeft de gebruikte membraantechnologie voor grote industriele projecten vertaald naar oplossingen voor de particuliere en klein zakelijke markt. Niemand zit in zijn achtertuin immers te wachten op metersdikke masten en kabels. De speciale software die we gebruiken om overkappingen te ontwerpen, maakt het mogelijk om naast een degelijke krachtenberekening, ook een gepersonaliseerd schaduw-/zonneplan te maken. We kunnen u met behulp van een 3D animatie exact laten zien hoe de zon- en schaduwwerking is in uw tuin of terras. Van uur tot uur en per seizoen. Daarmee bepaalt u zelf wanneer u in uw tuin of op uw terras zon of schaduw heeft. Omdat een Texstyleroofs wordt gespannen tussen masten of bomen, heeft u bovendien vrije zichtlijnen. Dus geen parasolvoeten die uw uitzicht blokkeren, maar vrij uitzicht waarbij u er zelf voor kunt kiezen welke lijnen u vrij houdt of juist niet ivm gewenste privacy.

Montage en onderhoud spanzeil op maat

Een spanzeil op maat van Texstyleroofs is lichtgewicht. Bovendien wordt bij het bevestigen van het spanzeil gebruik gemaakt van zulke hoogwaardige materialen (met hun oorsprong uit de zeilracerij) dat u zelf met gebruikmaking van uw eigen gewicht heel eenvoudig en snel een Texstyleroofs spanzeil kunt hijsen (ophangen) en strijken (neerhalen). Door de karakteristieke vormgeving van een Texstyleroofs spanzeil met haar 2 hoge en 2 lage punten, wordt niet alleen aerodynamica gerealiseerd waardoor de wind geen vat krijgt op het spanzeil, maar ontstaat ook een natuurlijke afwatering. Mede door het gebruik van hoogwaardige en waterafstotende textiele materialen zal neerslag altijd met de minste weerstand naar het laagste punt afrollen. Eventuele vervuiling op het spanzeil wordt daarbij meegenomen en afgevoerd. Op deze manier blijft het spanzeil schoon en gaat het lang mee. Overigens mocht u het zeil toch een keer in de zoveel tijd professioneel willen laten reinigen, dan kan dat altijd via ons gebeuren. We halen het membraan bij u op en brengen het gereinigd en wel weer bij u terug. Kortom: u wenst maatwerk, exclusiviteit, duurzaamheid en een hoge kwaliteit voor uw overkapping? Dan bent u bij Texstyleroofs aan het juiste adres!