Duurzaam textiel voor Texstyleroofs

Duurzaam textiel voor onze overkappingsvormen

 

Wij van Texstyleroofs gebruiken enkel de voornaamste en meest duurzame producten voor onze overkappingsvormen. Onze designs zullen niet alleen opvallen, maar zijn ook gemakkelijk in onderhoud waardoor ze lang meegaan en kwaliteit wordt gewaarborgd.  Ons duurzaam textiel membranen is gemaakt van ‘all-weather’ materiaal en is niet alleen bestand tegen de zon, maar ook tegen regen, hagel en zelfs sneeuw. Deze zogeheten ‘performance’ textielen kunnen omgaan met hoge en lage temperaturen. Het is dus ook geen probleem een heater te plaatsen zolang er een afstand van minimaal twintig centimeter wordt gehouden onder ons duurzaam textiel.

Met dubbele kromming bedoelen wij dat er altijd minimaal twee hoge en twee lage punten zijn. Zo wordt het textiel optimaal benut in de stevigste constructie.

Duurzaam product: Teflon garen

Ons polyester wordt Teflon gegaard waardoor het bestendig is tegen hoge temperaturen,  minimale wrijvingsweerstand creëert en het textiel duurzaam en waterdicht maakt. Teflon zorgt er namelijk voor dat waterdruppels ten alle tijden bol op het textiel blijven staan en worden afgevoerd naar de laagste bevestigingspunten. Met een aanzienlijk langer behoud van kleur en kwaliteit van duurzaam textiel tot gevolg. Verder belemmerd het gebruik van Teflon de bewerkbaarheid van het materiaal niet. Hierdoor kunnen wij blijven voldoen aan uw persoonlijke voorkeuren in het design proces.

Onze membraan overkappingen van zeildoek zijn te verkrijgen in 24 verschillende kleuren.

Duurzaam textiel: een handmatige controle

Al onze membranen worden laser gesneden wat rafeling in het textiel minimaliseert. Vervolgens controleren onze specialisten het textiel handmatig op inefficiënties om de kwaliteit te waarborgen. Ook het samenvoegen van de panelen is handwerk. Deze worden eerst zorgvuldig aan elkaar geplakt en vervolgens met een zigzag patroon aan elkaar genaaid. Dit zorgt ervoor dat de krachten op het membraan worden verdeeld over de breedte van het patroon. Dit proces herhaald zich tot het volledige membraan zich vormt tot een geheel.

 

Zelfreinigend mechanisme

De panelen worden aflopend naar de lage punten aan elkaar gestikt zodat er een verval ontstaat. Het water stroomt zo alsmaar sneller naar beneden naar de lage punten. Tijdens dit proces van ‘afwatering’ is het mogelijk het membraan van vuil te ontdoen door de minimale wrijvingsweerstand van Teflon. U bepaalt zelf waar het water naartoe wordt afgevoerd aangezien u betrokken bent bij het ontwerp en zelf beslist waar de lage punten geplaatst worden.

‘Made in the Netherlands’

Texstyleroofs is een 100% Nederlands bedrijf met jarenlange ervaring in het ontwerpen, plaatsen en produceren van duurzaam textiel membranen. Het gehele productieproces van ontwerp naar Texstyleroof vindt plaats in Nederland waardoor wij onze hoge kwaliteit kunnen garanderen en het een duurzaam product maakt.

Unieke design overkapping, carport of loungeplek op maat ontworpen

 

Waarom een zeil overkapping van Texstyleroofs?

  • Omdat U kiest voor exclusiviteit
  • Wij op maat voor u ontwerpen
  • Een Texstyleroofs veelal vergunningsvrij te plaatsen is
  • U geen lichtverlies wenst in uw woning
  • Omdat een Texstyleroof volledig demontabel is
  • Het een zonwering en overkapping in één is

Direct een antwoord op uw vragen?

Wilt u direct een antwoord op uw vragen? Neem dan contact met ons op via onderstaande gegevens.

Telefoon: +31 (0)40 – 3041519

E-mail: sales@texstyleroofs.com

U kunt uiteraard ook het formulier onder aan deze pagina invullen en wij bellen u later zelf terug!

“My hope is that light, flexible architecture might bring about a new and open society.”

Frei Otto

Unieke design terrasoverkapping, carport, loungeplek of horeca overkapping op maat ontworpen
design terrasoverkapping van zeildoek op maat
Carport vergunningvrij
Carport vergunningsvrij
Vergunningsvrije zeildoek horeca overkappingen
vrijstaande louNge overkapping van zeildoek