Contact Us

Bel ons

+31 (0)40 - 304 1519

De voordelen van een semipermanente carport

Een semipermanente carport? Wat is dat dan? vraagt u zich waarschijnlijk af. Nou feitelijk zoals de naam al zegt: een carport die niet permanent vast gemonteerd staat in uw tuin of aan uw woning, maar een carport van zeildoek die eenvoudig zelf te verwijderen is wanneer u dat wenst.

Maak een afspraakBekijk onze portfolio
Stormvaste terrasoverkapping van zeildoek

Soms is het namelijk gewoon niet handig om een vaste carport te bouwen aan of bij uw woning. Bijvoorbeeld omdat dit niet is toegestaan vanuit vergunningsoogpunt in uw gemeente of omdat u maar een bepaalde periode in het jaar gebruik wilt maken van de voordelen die een carport biedt.

Sommige gemeenten zijn nu eenmaal erg streng in wat wel of niet is toegestaan in bepaalde wijken of straten. En de eisen die zij stellen zijn misschien wel dermate hoog dat u zich daar niet in kunt vinden. Omdat het u op extra kosten jaagt of omdat datgene, dat wel volgens de gemeente mag, niet past in wat u mooi of passend bij uw woning vindt. Of u heeft alleen maar in een bepaalde periode een carport nodig, bijvoorbeeld alleen in de herfst in verband met vallende natuurlijke materialen zoals eikels, kastanjes of dennenappels die zorgen voor deukjes of deuken in uw auto op de oprit van uw woning.

Snel te plaatsen flexibele carport

Een semipermanente carport van zonnedoek of zeildoek biedt dan een praktisch en toch stijlvol alternatief. Een overkappingsoplossing van doek dat verwijderbaar is tot op de grond, is namelijk veelal niet vergunning plichtig.  Dat betekent geen ellenlange procedures met de gemeente, maar een flinke inkorting van het traject om te komen tot de plaatsing van een overkapping. Het semipermanente karakter impliceert ook dat u deze overkapping weer eenvoudig en snel kunt verwijderen. En dat is ook zo. De semipermanente carports die Texstyleroofs ontwerpt, produceert en plaatst, zijn voorzien van een systeem waarmee u het zeildoek snel en eigenhandig kunt strijken en opbergen. Hoe flexibel wilt u het hebben? Zoals aangegeven willen sommige mensen soms alleen gebruik maken van de carport oplossing in een bepaalde of bepaalde periodes van het jaar. In de zomer om de hitte in de auto of auto’s te verdrijven die eronder geparkeerd staan of in de herfst om de auto of auto’s te beschermen tegen vallend materiaal uit de bomen in de tuin of langs de oprit.

Carport overkapping van zeildoek - bescherm uw auto in stijl

Natuurlijk is het altijd mogelijk om de Texstyleroofs carports het hele jaar door te laten staan. Onze carport overkappingen kunnen de vergelijking met een vaste carport met gemak doorstaan. Niet alleen zijn onze overkappingen door hun specifieke vorm (2 hoge en 2 lage punten) oersterk en kunnen ze zelfs windkracht 10 doorstaan, ook zijn onze zeildoeken zijn gemaakt van het sterkste materiaal verkrijgbaar voor deze toepassingen. De stof waarvan onze doeken zijn gemaakt, is oorspronkelijk ontwikkeld voor het Amerikaanse leger. Naast oersterk, zijn ze ook nog UV werend en waterdicht. Ideaal dus voor gebruik in het Nederlandse klimaat!

Stijlvol en op maat

Wanneer u bij het woord zeildoek overkapping denkt aan de zeildoeken die te koop zijn bij bouwmarkten en tuincentra zit u daar bij een Texstyleroofs overkapping helemaal naast. Onze overkappingen worden namelijk niet geleverd als standaard doeken met 4 palen of masten. Nee, onze overkappingen worden geheel op maat, op uw specifieke situatie en locatie, ontworpen. Dat doen we niet met behulp van een snelle schets, maar met een heuse 3D animatie. Aan de hand van uw locatie coördinaten en uw eisen- en wensenpakket maken onze membraanspecialisten niet een, maar meerdere 3D ontwerpen voor u. In deze 3D animatie laten wij u precies zien hoe het zon- en schaduwpatroon is en hoe dat zich beweegt over uw oprit, woning en tuin. Op deze manier krijgt u meteen een duidelijke indruk van hoe een Texstyleroofs carport uw woning of tuin op zowel een stijlvolle als een functionele manier kan verfraaien.

Design overkapping van zeil doek als zonnezeil systeem op dakterras - Texstyleroofs

Nu besteld, voor de herfst geplaatst

Wanneer u uw auto of auto’s elk jaar in de herfst ergens anders moet parkeren dan op uw eigen oprit, omdat ze anders onder de deuken zitten vanwege vallende eikels etc. wenst u dit jaar voordat de herfst begint al een oplossing hiervoor te creëren. Met een Texstyleroofs overkapping zit u dan goed. Wanneer u voor de nu beslist een Texstyleroofs overkapping te plaatsen, dan staat deze er ook voor de herfst. Dat betekent geen beschadigde auto’s en droog in en uit uw auto stappen. Voor een snelle realisatie, neemt u nu contact op met een van onze specialisten. Dat kan telefonisch, maar ook door middel van het invullen en insturen van het contactformulier op deze pagina!

Vergunningsvrije carport van zeildoek

Mocht u na het lezen van bovenstaande ook zin hebben in het voorjaar en heeft u zich voorgenomen meer te gaan genieten van het buitenleven? Druk dan op de knop voor het maken van een “corona-vrije” afspraak. Normaliter komen we graag naar u toe om u op locatie uitgebreid te informeren over onze overkappingsoplossingen, maar in deze huidige situatie zullen wij zonder technische kennis van uw kant, op afstand (online) onze oplossingen toelichten. Druk op de knop voor het maken van een corona-vrije afspraak. Uiteraard kunt u ons ook benaderen voor andere vragen of bestellingen. U kunt ons immer bereiken op het telefoonnummer: +31 (0)40 – 304 1519.