Contact Us

Bel ons

+31 (0)40 - 304 1519

De voordelen van een overkapping met zeildoek

Overkapping met zeildoek, zonnedoek, schaduwdoek, spanzeil, zonnezeil, spandoek, tentdoek etc. etc. allemaal benamingen die verwijzen naar een textiel doek dat kan worden gebruikt als overkappingsoplossing. Bij voorkeur dient een dergelijk doek waterdicht en UV-werend te zijn en over het algemeen ziet u ze als overkapping in de vorm van een driehoek of rechthoek. Wat maakt deze doeken zo populair?

Maak een afspraakBekijk onze portfolio
Zeiloverkapping bij strandtent - Texstyleroofs
Design overkapping van zeildoek op strand - Texstyleroofs

Goedkoop vaak duurkoop

In de eerste plaats natuurlijk omdat je ze, heel laagdrempelig, op veel plekken kunt kopen, zoals bijvoorbeeld bij tuincentra en bouwmarkten en je ze vaak zelf thuis kunt ophangen. Verder zijn ze natuurlijk semipermanent, kunnen ze in de herfst of winter worden verwijderd om lichtverlies in deze seizoenen tegen te gaan.

De meeste mensen ervaren vooral in zomer op warme dagen een teveel aan zon in hun tuin of op hun terras en besluiten dan eigenhandig op een redelijk eenvoudige en goedkope manier zelf voor schaduw te zorgen in de vorm van een zonnedoek. Zijn deze doeken duurzaam en gaan ze lang mee? Nee, dat niet. Meestal zijn deze doeken alleen verkrijgbaar in slechts een paar standaardmaten. Dat betekent dat ze niet altijd geschikt zijn voor de plek waarvoor men ze wil gebruiken; ze zijn of te groot of te klein en in die zin niet de best passende oplossing. Daarnaast zijn ze meestal slechts verkrijgbaar in een paar standaardkleuren. Gezien de prijsstelling van deze doeken, zijn het vaak ook niet kwalitatief de beste doeken en hebben ze binnen afzienbare termijn de neiging om te verkleuren of te scheuren. In de praktijk betekent dit dat dit soort doeken prima geschikt zijn om schaduw te creëren over een gedeelte van de tuin of het terras waar u dat wenst, maar dat het geen lange termijn oplossingen zijn.

Bent u op zoek naar een overkapping met zeildoek die zich kan meten met een vaste oplossing, dan komt u uit bij de doeken die Texstyleroofs ontwerpt, produceert en plaatst.

“De meeste mensen ervaren vooral in zomer op warme dagen een teveel aan zon in hun tuin of op hun terras…”

Een Texstyleroofs overkapping versus een bouwmarkt overkapping van textiel

De overkappingsoplossingen van textiel die Texstyleroofs ontwerpt, maakt en plaatst zijn van een heel andere orde dan de schaduw- of zonnedoeken die men kan kopen in bouwmarkten en tuincentra. Onze doeken worden in de eerste plaats in zijn geheel op maat ontworpen met behulp van membraantechnologie. Deze technologie ligt ten grondslag aan de overkappingen van grote stadions. Texstyleroofs heeft deze technologie voor industriele projecten vertaald naar particuliere en klein zakelijke oplossingen. Texstyleroofs biedt dezelfde sterkte, maar uiteraard zonder gebruik van metersdikke masten en zware bevestigingsmaterialen. Met behulp van speciale software en uw locatie coördinaten, zijn wij in staat om tot op de cm nauwkeurig een 3D animatie te ontwikkelen van de overkapping voor in uw tuin of op uw terras.  Deze animatie wordt ter plekke met u besproken en waar mogelijk nog aangepast, zodat deze uiteindelijk volledig voldoet aan het wensen- en eisenpakket dat u aan uw overkapping stelt. U heeft daarbij de keuze uit een kleurenpakket voor het zonnedoek dat bestaat uit 20 kleuren.

Het materiaal van onze doeken is zeer duurzaam en van hoogwaardige kwaliteit. Het textiel is UV-werend en waterdicht en is oorspronkelijk ontwikkeld voor het Amerikaanse leger. Ook de bevestigingsmaterialen die door Texstyleroofs worden gebruikt zijn sterk, robuust en komen voort uit de zeilracerij.

De luxe design overkapping van zeildoek voor uw terras
Zeiloverkapping op maat - Textile Roofs

Over vorm valt niet te twisten

Over smaak valt niet te twisten, maar bij ons valt ook over de vorm van onze overkappingen niet te twisten. Een Texstyleroofs bestaat altijd uit een vaste vorm met 2 hoge en 2 lage punten. Deze vorm gebruiken we niet alleen omdat we van mening zijn dat we met deze vorm het mooiste design en het meeste comfort combineren. Nee, deze vorm is, naast voorspanning van het textiel, ook essentieel om ervoor te zorgen dat onze overkappingen van textiel tot de sterkste ter wereld behoren. Mede door haar vorm krijgt een Texstyleroofs haar sterkte. Door het gebruik van 2 hoge en 2 lage punten krijgt de wind geen vat op het doek. Terwijl de doeken die u koopt  bij een bouwmarkt of tuincentrum gaan klapperen en wapperen in de wind, gaat een Texstyleroofs overkapping deinen. Het klapperen en wapperen zorgt ervoor dat een goedkoper doek bij een teveel aan wind kan gaan scheuren. Bij een Texstyleroofs zonnedoek zal dat niet gauw gebeuren.

Onze overkappingen zijn bestand tegen een windsnelheden die behoren tot een windkracht 10. Hierdoor is het niet noodzakelijk om bij een (onweers)bui het doek af te halen. Een Texstyleroofs kan gewoon blijven hangen. Pas in het geval van windvlagen die boven windkracht 10 uitkomen, raden wij aan het doek uit voorzorg te strijken. Iets dat overigens heel eenvoudig kan met behulp van het hijs- en strijksysteem dat we meeleveren en monteren.

3D ontworpen terrasoverkapping van zeildoek
Design overkapping van zeil doek als overkapping voor T Mobile - Texstyleroofs
Design overkapping van zeil doek als zonnezeil systeem op dakterras - Texstyleroofs

Nog even op een rijtje de voordelen van een Texstyleroofs boven een vaste overkappingsoplossing:

  • Semipermanent en daardoor veelal vergunningsvrij te plaatsen
  • Exclusief en uniek: elk Texstyleroofs wordt geheel op maat ontworpen en geproduceerd
  • Keuze uit ruim 20 kleuren
  • Lichtgewicht en duurzaam
  • Inclusief bevestigingsmaterialen en hijs- en strijkmechanisme
  • Masten optioneel en in kleur gespoten te leveren
  • Geen tot zeer beperkt lichtverlies door vorm en materiaalgebruik
  • Wind- en stormvast
  • 99% UV-werend
  • Extra services, zoals een schoonmaak- en hijs- en strijkservice optioneel en tegen een kleine vergoeding af te nemen
Texstyleroofs design overkapping zonnezeil

Mocht u na het lezen van bovenstaande ook zin hebben in het voorjaar en heeft u zich voorgenomen meer te gaan genieten van het buitenleven? Druk dan op de knop voor het maken van een “corona-vrije” afspraak. Normaliter komen we graag naar u toe om u op locatie uitgebreid te informeren over onze overkappingsoplossingen, maar in deze huidige situatie zullen wij zonder technische kennis van uw kant, op afstand (online) onze oplossingen toelichten. Druk op de knop voor het maken van een corona-vrije afspraak. Uiteraard kunt u ons ook benaderen voor andere vragen of bestellingen. U kunt ons immer bereiken op het telefoonnummer: +31 (0)40 – 304 1519.