Contact Us

Bel ons

+31 (0)40 - 304 1519

De nieuwste tuintrend: een tuinwerkplek i.p.v. een thuiswerkplek

De jaren 2020 en 2021 hebben wereldwijd nogal wat teweeg gebracht en hebben deze niet alleen kortstondig, maar zoals het er nu naar uitziet, ook op de langere termijn voorgoed veranderd.

Maak een afspraakBekijk onze portfolio

Ceëer een comfortabele thuiswerkplek

De acceptatie van het thuiswerken heeft een gigantische vlucht genomen als gevolg van de Corona crisis. Dat heeft erin geresulteerd dat veel mensen hun eigen woonomgeving nog eens goed onder loep hebben genomen. Als je hele dagen thuis aan het werk bent, wordt de behoefte aan een rustige en comfortabele omgeving groter dan die waarschijnlijk was toen je nog elke dag buitenshuis op kantoor zat.

Het gevolg is dat veel mensen de afgelopen jaren in en om huis veranderingen en verbeteringen hebben aangebracht. Omdat we meer op onze eigen woonomgeving zijn teruggeworpen, zijn er thuiskantoren ingericht en is ook de waardering van het hebben van een fijne en comfortabele tuin, om te relaxen en bij te komen tijdens en na het werk, gegroeid.

De luxe design overkapping van zeildoek voor uw terras
De luxe design overkapping van zeildoek voor uw terras

Hoe creëer je een fijne tuinwerkplek?

We zien daarbij dat veel mensen ook het werken vanuit de tuin hebben omarmd. Als het druk is in huis met een ook thuiswerkende partner en kids die online-les hebben, hoe heerlijk is het dan om vanuit een locatie op een rustige plek nabij huis te kunnen werken.  Tuinhuisjes en opbergschuurtjes zijn dan ook en masse omgebouwd tot thuiswerkplek. Maar we zien dat bij mooi weer, mensen het ook heerlijk vinden om in hun eigen tuin, al dan niet vanonder een overkapping te werken.

Nu zijn er natuurlijk overkappingen en overkappingen. Omdat, zoals we al eerder in dit blog hebben aangegeven, de trend zal zijn dat we naar een hybride werkomgeving gaan, waarbij mensen 2-3 dagen per week vanuit huis zullen blijven werken, gaan we wat nader in op welke overkappingen het meest geschikt zijn om als ‘tuinwerkplek’ te fungeren.

Vaste overkappingen

Uiteraard zijn daar in de eerste plaats de vaste overkappingen van hout. Een overkapping van hout is mooi en duurzaam. Deze overkapping kan ingericht worden met eventueel ook nog een buitenkeuken en voorzien worden van een fijne tafel en comfortabele stoelen om aan te zitten. Uiteraard kan aan deze tafel ook gewerkt worden, mits de overkapping voorzien is van elektra en een extra WIFI-point. Nadeel van een dergelijke vaste overkapping is, dat deze relatief veel plaats in uw tuin in beslag kan nemen en er ook voor kan zorgen dat er minder zon in de rest van de tuin kan komen.

Flexibele, UV-werende en stormbestendige overkapping van textiel

Bij het woord flexibel denken de meeste mensen meteen aan een doek dat is bevestigd aan palen. Tegenwoordig kunnen deze doeken, al dan niet UV werend en waterdicht, gekocht worden bij tuincentra en bouwmarkten. Het voordeel van een dergelijke overkapping is dat deze gemakkelijk zelf te plaatsen en te bevestigen zijn en de tuin hiermee toch voorzien kan worden van enige beschutting tegen de zon. Bovendien is een dergelijk doek ook weer gemakkelijk en snel zelf te verwijderen in tijden dat het te guur of koud is om buiten te zitten.

Design overkapping van zeil doek als zonnezeil systeem op dakterras - Texstyleroofs
Design overkapping van zeil doek als zonnezeil systeem op dakterras - Texstyleroofs
Design overkapping van zeil doek als zonnezeil systeem op dakterras - Texstyleroofs

Texstyleroofs: Esthetisch, functioneel en op maat gemaakt

Bent u gecharmeerd van de voordelen van een flexibele overkapping, maar wilt u verzekerd zijn van een meer dan stevig doek, dat naast stormbestendig en UV-werend ook nog waterdicht is en uw beschermt tegen een teveel aan zon en wind? Dan is het de moeite van het overwegen waard om hierbij te kiezen voor kwaliteit. Voor een doek dat niet bij een stevige windvlaag klappert, wappert of scheurt en afgehaald moet worden. Voor een stevige constructie die ook kan blijven staan en hangen als het weer onstuimig is.

Met een Texstyleroofs op maat voorziet u uw tuin van de sterkste flexibele overkapping van zeildoek die momenteel in de markt te verkrijgen is. Op maat? Ja op maat. Geen enkele tuin is immers hetzelfde en geen mens heeft dezelfde wensen. Sommige mensen wensen immers liever in de ochtend op hun terras te vertoeven dan in de avond en v.v. Met behulp van onze speciale 3D design tools nemen we al uw wensen, zowel de esthetische als functionele, mee en laten we u met behulp van een 3D animatie zien hoe de zon zich bijvoorbeeld beweegt over de plaats die u wenst te overkappen en hoe de windrichting is in uw tuin. Daarbij houden we ook rekening met eventuele bomen, muren of andere ornamenten die in uw tuin aanwezig zijn.

De luxe design overkapping van zeildoek voor uw terras
De luxe design overkapping van zeildoek voor uw terras

4 tips voor het creëren van een fijne tuinwerkplek

  • Zorg in uw tuin voor een plek waar u beschermd tegen de wind , inkijk en een teveel aan zon kunt zitten
  • Zorg voor een elektra-aansluiting in uw tuin voor het opladen van uw laptop en mobiele telefoon
  • Zorg voor een extra WIFI-point of WIFI-versterker, zodat u ook op uw werkplek in de tuin gebruik kunt maken van stabiele WIFI ontvangst
  • Zorg voor de mogelijkheid tot het aansluiten van een warmtebron, zoals een terrasverwarmer of lichtbron waardoor u nog langer en behaaglijker buiten kunt werken

Mocht u na het lezen van bovenstaande ook zin hebben in het voorjaar en heeft u zich voorgenomen meer te gaan genieten van het buitenleven? Druk dan op de knop voor het maken van een “corona-vrije” afspraak. Normaliter komen we graag naar u toe om u op locatie uitgebreid te informeren over onze overkappingsoplossingen, maar in deze huidige situatie zullen wij zonder technische kennis van uw kant, op afstand (online) onze oplossingen toelichten. Druk op de knop voor het maken van een corona-vrije afspraak. Uiteraard kunt u ons ook benaderen voor andere vragen of bestellingen. U kunt ons immer bereiken op het telefoonnummer: +31 (0)40 – 304 1519.