Contact Us

Bel ons

+31 (0)40 - 304 1519

Corona proof overkapping van zeildoek

Inmiddels is de horeca weer open gegaan. Niet alleen een zegen voor de horeca ondernemers, maar ook voor iedereen die afgelopen maanden thuis in quarantaine heeft moeten verblijven.

Maak een afspraakBekijk onze portfolio
Zeiloverkapping bij strandtent - Texstyleroofs
Design overkapping van zeildoek op strand - Texstyleroofs

Hoe creëer je een Corona proof overkapping?

Eindelijk weer naar buiten om een terrasje te pikken, een borreltje te pakken en contact te hebben met andere mensen dan het eigen gezin, uiteraard met in achtneming van de regels van het RIVM. De regels voor horecabezoek zijn inmiddels ook min of meer ingeburgerd. Voor een plaatsje binnen altijd van tevoren reserveren in verband met het maximaal binnen toe te laten aantal van 30 personen. Voor een plaatsje buiten op het terras hoeft niet te worden gereserveerd, maar moet wel de 1,5 meter regel in acht worden genomen indien het gezelschap niet uit 1 huishouden afkomstig is. Voor het aantal personen op een terras is men niet aan een maximum gebonden. Een ruim terras is voor de horeca ondernemer dus een mooie manier om meer mensen te kunnen ontvangen en meer verloren omzet goed te maken.

Omdat het Nederlandse weer niet het meest stabiele weer van Europa is, is een overkapping onontbeerlijk om ook gebruik te kunnen maken van het terras op erg hete of wisselvallige dagen (Lees ook: ‘Kasteleins met rug tegen muur tijdens noodweer‘). Maar hoe creëer je een Corona proof overkapping? Een vaste overkapping plaatsen is vaak alleen interessant voor horeca ondernemers met een eigen tuin achter het restaurant, de brasserie of het café. Voor een overkapping voor de horeca gelegenheid die aan de voorzijde van hun bedrijf een overkapping wensen, gaan de vergunningsregels die de gemeente stelt, een rol spelen. Bovendien wordt gesteld dat er voldoende luchtcirculatie moet zijn onder de overkapping. Even verderop in de tekst wordt over het waarom hiervan meer uitleg gegeven.

Met een overkapping van zeildoek van Texstyleroofs zijn de vergunningsregels minder stringent of helemaal niet van toepassing, waardoor een Corona proof overkapping van zeildoek snel te realiseren is. Bovendien zijn onze overkappingen te plaatsen met zoveel open zijdes als u wenst. We kunnen ze vrij in de ruimte plaatsen met behulp van masten of bevestigd aan natuurlijke aanwezige materialen zoals bomen (hoeveel open zijdes kunt u wensen), maar een Texstyleroofs kan ook bevestigd worden aan de gevel of een muur van uw horeca- of bedrijfspand, als de muur uiteraard stevig genoeg is.

Ventilatie en dichtheid van mensen is key bij het voorkomen van overdracht van het virus

Viroloog Ab Osterhaus erkent dat de besmettingskansen in afgesloten ruimtes waar veel mensen bij elkaar zijn groter is dan buiten. Ventilatie speelt daarbij een belangrijke rol. De 2 factoren die buiten van belang zijn, zijn de dichtheid van de mensen en de ventilatie die er plaatsvindt. Buiten is veel meer sprake van luchtbeweging en is het lastiger om iemand anders te besmetten omdat er veelal beter afstand kan worden gehouden dan binnen. Binnen in een kleine ruimte is het niet alleen lastiger om te ventileren maar ook moeilijker om afstand te houden van elkaar. Door het gebrek aan luchtverversing binnen treden besmettingen dan ook vaker binnen op dan buiten.

Druppeltjes tijdens het praten reiken veel verder dan 1,5 meter. Als er buiten een windje staat, waait je adem zo weg. Binnen is dat een stuk lastiger. Goede ventilatie is noodzaak; zowel binnen als buiten. Koelsystemen en airco binnen bieden daarin niet voldoende bescherming, want er moet echt sprake zijn van frisse luchtaanvoer en niet van recirculatie, waarbij de lucht wordt hergebruikt.

De luxe design overkapping van zeildoek voor uw terras
Zeiloverkapping op maat - Textile Roofs

De voordelen van een buiten overkapping in tijden van Corona

Omdat buiten meer sprake is van meer frisse luchtaanvoer en ventilatie dan binnen, wordt de overdracht van het virus buiten veel meer beperkt dan binnen. Een goede en weersbestendige overkapping biedt horeca ondernemers, maar ook bedrijven met openlucht lunch plekken, de mogelijkheid om meer mensen veilig en comfortabel te voorzien van lunch, diner etc. De zonnezeil- of schaduwdoekoverkappingen van Texstyleroofs bieden daarbij ultiem comfort en gemak. Niet alleen zijn ze veelal vergunningsvrij en dus snel te plaatsen omdat ze eenvoudig en volledig demontabel zijn (semipermanent), ook creëren ze schaduw daar waar u dat wenst en beschermen ze tegen een teveel aan wind of regen. Een vaste overkapping is voor horeca ondernemers die bijvoorbeeld gevestigd zijn aan een plein lastig te realiseren. De gemeente stelt allerlei eisen. Niet alleen ten aanzien van plaatsing, maar ook ten aanzien van het belemmeren of vrij houden van loop-/vluchtroutes.

Omdat onze overkappingsoplossingen volledig op maat worden gemaakt, kunnen we met veel meer eisen rekening houden dan mogelijk is bij een vaste overkapping. Geen hinderlijke parasolvoeten of onderbreking van zichtlijnen. Onze overkappingen voorzien uw gasten van een warme en intieme omarming. Bovendien is men met een overkapping van Texstyleroofs veel flexibeler dan met een vaste overkapping!

3D ontworpen terrasoverkapping van zeildoek
Design overkapping van zeil doek als zonnezeil systeem op dakterras - Texstyleroofs

Flexibele textiele overkappingen van Texstyleroofs, ook in de winter Corona proof!

In de winter als het kouder wordt en er sneeuw ligt, zullen er minder mensen buiten op het terras willen zitten dan in andere perioden van het jaar. Met een flexibel textiele overkapping van Texstyleroofs kan men ervoor kiezen om deze in de winter te demonteren en op te bergen om deze in het voorjaar weer terug te plaatsen. Maar dat hoeft niet. Onze overkappingen zijn naast UV werend, namelijk ook waterdicht en stormvast tot windkracht 10.

Texstyleroofs design overkapping zonnezeil

Dus indien gewenst kan de overkapping ook in de winter gewoon blijven hangen. Door plaatsing van heaters en door de gasten te voorzien van bijvoorbeeld warme fleecedekentjes kan op dagen met rustig winterweer gewoon heerlijk comfortabel buiten gezeten worden. Mocht het Cornona virus dus helaas langer onder ons blijven dan gewenst, dan kan ook in de winter van het terras gebruik worden gemaakt met alle voordelen van dien. Een Texstyleroofs overkapping van zonnezeil is derhalve alle seizoenen in te zetten als Corona proof overkappingsoplossing!

Mocht u na het lezen van bovenstaande ook zin hebben in het voorjaar en heeft u zich voorgenomen meer te gaan genieten van het buitenleven? Druk dan op de knop voor het maken van een “corona-vrije” afspraak. Normaliter komen we graag naar u toe om u op locatie uitgebreid te informeren over onze overkappingsoplossingen, maar in deze huidige situatie zullen wij zonder technische kennis van uw kant, op afstand (online) onze oplossingen toelichten. Druk op de knop voor het maken van een corona-vrije afspraak. Uiteraard kunt u ons ook benaderen voor andere vragen of bestellingen. U kunt ons immer bereiken op het telefoonnummer: +31 (0)40 – 304 1519.