Contact Us

Bel ons

+31 (0)40 - 304 1519

Comes rain comes shine

Met de zomers zoals we die kennen in ons land, valt er altijd wel wat te klagen. Het is in onze beleving of veel te warm (van 15 graden naar 30 graden van de ene op de andere dag), te koud, te winderig of veel te nat.

Maak een afspraakBekijk onze portfolio
Stormvaste terrasoverkapping van zeildoek

Het stabiele zomerweer zoals we dat kennen uit landen die wat zuidelijker dan ons kikkerlandje zijn gesitueerd, kennen we niet of nauwelijks. Terwijl in juni van dit jaar het ene na het andere warmterecord werd verbroken, hebben we in juli, voor ons gevoel, alweer teveel verregende dagen voor onze kiezen gehad. En ja, altijd net als de zomervakantie van start is gegaan. In 1 seizoen ervaren we hier in Nederland zowel zomerse dagen met veel zon, herfstachtige dagen met veel wind en regen, dagen waarop het ronduit lente lijkt wanneer na een fikse regenbui het zonnetje weer gaat schijnen en dagen waarop het ’s nachts plotseling zo koud is dat het winterdekbed weer van zolder kan worden gehaald.

Wie kent niet het grapje over het Nederlandse zomerweer: 
‘I am looking forward to summer.. it’s the nicest day of the year…😉

Optimale bescherming bij alle weersinvloeden

Met bovenstaande in het achterhoofd, betekent het feitelijk dat je in Nederland in de zomer met alle mogelijke weersinvloeden rekening moet houden. Regen hoort je er echter niet van te weerhouden te genieten van het buitenleven, net als uiteraard een teveel aan zon. Maar ook wil je niet dat de wind er met je overkapping in de tuin aan de haal gaat. Een overkapping in je tuin of aan je woning in Nederland dient dus aan nogal wat eisen te voldoen. Niet alleen moet deze beschutting geven op een comfortabele en bij voorkeur stijlvolle manier, maar ook moet deze sterk genoeg zijn om de weerselementen te kunnen doorstaan. Je zou daarbij natuurlijk kunnen kiezen voor een vaste overkapping van hout of staal.

Deze zijn sterk en geven, indien juist gesitueerd, voldoende beschutting. Echter, ben je op zoek naar een overkapping die niet alleen beschut, maar ook nog zorgt voor voldoende privacy, die geen zichtlijnen onderbreekt en een teveel aan licht wegneemt, dan is een vaste overkapping wellicht niet de beste oplossing. Een semipermanente oplossing zou dan beter bij je passen.

De luxe design overkapping van zeildoek voor uw terras

Texstyleroofs: semipermanent, stijlvol en vergunningsvrij

Wens je geen licht te ontnemen en liefst gebruik te maken van de aanwezige natuurlijke elementen in je tuin, overweeg dan een semipermanent overkappingsoplossing. Met een Texstyleroofs overkapping die compleet op maat wordt ontworpen en gemaakt, bepaalt u zelf waar uw overkapping aan moet voldoen. U wilt uw overkapping laten integreren in de architectuur van uw woning en uw tuin? Dat kan. U wenst uw overkapping niet het hele jaar door te laten hangen c.q. te laten staan in uw tuin, maar u wenst flexibiliteit? Dat kan. U heeft geen zin in ellenlange procedures en gedoe om een vergunning van uw gemeente te verkrijgen? Dat kan. Bij Texstyleroofs staan uw wensen centraal en proberen wij samen met u te komen tot de voor u best passende oplossing.

Een Texstyleroofs is namelijk vanwege haar semipermanente karakter (onze overkappingen zijn tot op de fundering demontabel) veelal vergunningsvrij. Bij de plaatsing in uw tuin proberen wij zoveel mogelijk rekening te houden met de natuurlijke materialen in uw tuin om de Texstyleroofs overkapping van zeildoek aan te bevestigen. Zijn die niet aanwezig of niet sterk genoeg om onze membranen van zonnedoek aan te bevestigen, dan voorzien wij u graag van stevige masten, al dan niet in kleur gespoten.

Met een Texstyleroofs geen enorme houten of stalen constructie in uw tuin, maar een lichte en transparante oplossing die toch voldoet aan alle functionele eisen die u stelt aan een overkapping.

Zeildoek overkappingen op maat. Waterdicht, lichtdoorlatend, stormvast en vergunningsvrij!
Design overkapping van zeil doek als zonnezeil systeem op dakterras - Texstyleroofs

Ook bij winstoten tot windkracht 10

Omdat al onze overkappingen van zeildoek of schaduwdoek op maat worden gemaakt is geen enkele Texstyleroofs overkapping dezelfde. De enige overeenkomst die al onze overkappingen hebben, is dat ze bestaan uit dezelfde basisvorm met 2 hoge en 2 lage punten. Deze vorm is niet willekeurig gekozen omdat een overkapping in deze vorm er zo elegant en stijlvol uitziet, maar omdat juist deze vorm, in combinatie met het hoogwaardige materiaalgebruik, zorgt voor de sterkte van onze overkappingen. De vorm van onze membranen is zo berekend, dat wanneer de wind er onder door waait, deze niet gaat klapperen of wapperen en scheuren, maar gaat deinen. En iets dat meedeint, zal niet zo gauw scheuren.

Stormvaste terrasoverkapping van zeildoek

Onze membraanoverkappingen zijn dus in niets vergelijken met de schaduwdoeken die te koop zijn bij tuincentra en bouwmarkten. Dat zijn meestal driehoekige of rechthoekige doeken van zeil die alleen verkrijgbaar zijn in standaardmaten en die je zelf moet bevestigen aan bomen of palen. Bij een flinke wind moeten deze als de wiedeweerga worden afgehaald om te voorkomen dat ze gaan scheuren of wegwaaien. Dat zal u met een Texstyleroofs overkapping niet overkomen. Onze overkappingen zijn gemaakt om windstoten tot windkracht 10 met gemak te kunnen doorstaan. Niet voor niets hebben we al vele Texstyleroofs op terrassen van strandhuisjes en strandtenten aan zee, tot volle tevredenheid, mogen plaatsen.

Design terrasoverkapping van zeildoek op maat

Meer weten?

Hebben wij met het voorstaande uw interesse gewekt? Neem dan snel contact met ons op, zodat wij u kunnen voorzien van een persoonlijk advies op maat. Wanneer u met ons belt of het contactformulier op de pagina invult, zal een van onze membraanspecialisten u graag voorzien van meer informatie. Via de telefoon maken wij al een eerste inventarisatie van uw wensen. Deze wensenlijst in combinatie met uw locatiegegevens verwerken wij vervolgens graag voor u in een 3D presentatie. In een persoonlijke afspraak bij u op locatie, kunnen we u hiermee exact laten zien hoe een Texstyleroofs uw tuin kan verfraaien.

Rain or shine, with a Texstyleroofs you’ll be fine😉

Laat die Nederlandse zomer nou maar komen!

Mocht u na het lezen van bovenstaande ook zin hebben in het voorjaar en heeft u zich voorgenomen meer te gaan genieten van het buitenleven? Druk dan op de knop voor het maken van een “corona-vrije” afspraak. Normaliter komen we graag naar u toe om u op locatie uitgebreid te informeren over onze overkappingsoplossingen, maar in deze huidige situatie zullen wij zonder technische kennis van uw kant, op afstand (online) onze oplossingen toelichten. Druk op de knop voor het maken van een corona-vrije afspraak. Uiteraard kunt u ons ook benaderen voor andere vragen of bestellingen. U kunt ons immer bereiken op het telefoonnummer: +31 (0)40 – 304 1519.